Ο Αντώνης Πολιτάκης γεννήθηκε το 1948 στον Πειραιά. Η οικογένειά του κατάγεται από την Μικρά Ασία.
Στο σχολείο του Σ. Μοντεσάντου και μόλις επτά χρόνων ξεκινάει μαθήματα ελευθέρου σχεδίου. Ένα χρόνο αργότερα παίρνει και το πρώτο του βραβείο για την ζωγραφική των σκηνικών στη σχολική εκδήλωση. Εκείνη την εποχή, οι χώροι έκφρασής του ήταν το λιμάνι και οι αλάνες.
Για επιφάνειες δημιουργίας είχε τις μάντρες, τα ντουβάρια, τα στρατσόχαρτα. Το κάρβουνο από καμένο ξύλο σε βαρέλι, το κραγιόν (κοκκινάδι) και το μολύβι ήταν τα αγαπημένα του υλικά. Οι ιερόδουλες του λιμανιού, οι αγορές, τα καράβια, η θάλασσα θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα καλλιτεχνική ζωή του.
Από τις πρώτες του δασκάλες υπήρξαν η γλύπτρια Ολυμπία Φίκα, η ζωγράφος Τζένη Παπαδάκη, κατόπιν ο Γιάννης Μόραλης και η Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα στην Ιστορία της Τέχνης στην ΑΣΚΤ. Την περίοδο 1975-1980 τον βρίσκουμε να σπουδάζει στο Παρίσι στην Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον ζωγράφο-χαράκτη Jean Feugereux.
Στις αναζητήσεις του ήταν και το πέρασμά του από τις Μονές του Αγίου Όρους. Εκεί σπουδάζει την τεχνική της εγκαυστικής, την αγιογραφία και τα παραδοσιακά υλικά.
Οι 18 ατομικές εκθέσεις και οι συμμετοχές του σε 22 ομαδικές εκθέσεις τον καθιστούν ως έναν από τους πλέον σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες του Αφηρημένου Εξπρεσιονισμού.
Το 2013 στην Μασσαλία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης αντιπροσωπεύει τον Πειραιά και την Ελλάδα με το έργο του “Ένα Κύμα μας ενώνει”.
Η αγάπη του και η αφοσίωση του στην πόλη που τον ανέθρεψε - τον Πειραιά - τον παρακίνησε ώστε να δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή του πολλά εικαστικά εργαστήρια με πολλούς μαθητές. Έχει επιμεληθεί ποικίλα σκηνικά κι ενδύματα για το θέατρο και έχει δραστηριοποιηθεί και στο ραδιόφωνο με εικαστικές εκπομπές.
Η γοητεία που του άσκησε το λιμάνι του Πειραιά, η νυχτερινή του ζωή καθώς και τα πλοία κι η θάλασσα έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην τέχνη του.